PRIJAVITE
SE

İNSTİTUCİONALNİ

obrazac za prijavu Franšize

PRIJAVITE SE

Zašto KAVA?

U svjetu poslje nafte se najviše trguje sa kavom

Proızvodnja kave 6.9 mılıjona tona u 2000'toj godini već od 2015'te je stigla do 9,3 milijona tona. To znači potrošnja kafe za jednu osobu je povećano u 1,2 trilijona  šalica je povećano. Godišnje stopa potrošnje kafe u Turskoj je 45 hiljada tona, što znači 6,5 mılıjardı šalica kafe. To je dnevno 17,7 mılıjona šalica kafe.

Izumitelji i prvi ovisnici kave su bile ovce koje žive u Etiopiji. Poslje Krista u 8. stoljeću primjetili su ovu neobičnu biljku sa crvenim plodovim, koja u sebi zadrži kofein koji tjelu daje kondiciju, konzumirala se na različite načine. Na kraju se počela pržiti ,u kamenu mljeti pa poslje toga kuhati sa vodom i to je sve došlo do današnjeg dana. U vremenu u kojem živimo, koristi  tehnološke mogućnosti dobivamo ukusne, kvalitetne kafe koje su neizostavni dio našega života tokom dana.

 

 

ZAŠTO KAFiC?

Kava shop su mjesta u kojima ljudi vole da provode svoje vrjeme i da budu socijalni- Kafić ljudima pruža da provode vrjeme uz ukusnu hranu i udoban okoliš gdje se također mogu odmoriti.

Kafić je mjesto ukusa i odmora

Coffemania je života

ZAŠTO COFFEMANIA?

 Grupa ljubitelja kave je osnovala Coffemaniu 2009 godine imaju cilj da kulturu kave upoznaju sa svjetom. Grupa se sastavila nakon 30 godina radnog iskustva, pržiona kave je osnovana 2013 godine. Coffemania pored kave, pripremili su jelovnik svjetskih kuhinja, jelovnik je osnovan da u svakoj poslovnici držimo do istog standarda i ukusa. Coffemania je firma koja je brzo pokazala visoke stope rasta tjekom godine, ostavljajući iza sebe svoje suparnike. Razlog za to je, oprezno izabiranje lokacija za objekte, pouzdan izbor naše usluge i odabiranje partnerstva bez problema. Od procesa za franšize, do otvaranja objekta Coffemania ekipa radi proces oprezno i pažljivo, tu se razdvaja zbog mnogo razloga od drugih kafića koji prodaju svoje franšize, sa svojım uslugama se nalazi na svjetskim standardima. 2009 godine Coffemania je počela sa samo sa 4 filijalije i brzim rastom je pokazala da  već danas 2016 godine ima 60 filijala u Turskoj i 3 filijale se nalaze u Maleziji,

COFFEMANIA

U SVJETU

Coffemania je registrovana u ovim državama:

TURSKA, MALEZİJA, ENDONEZIJA, FİLİPİNİ, AUSTRALİJA, MAKEDONİJA, MAROKO, JUŽNA KOREJA, HRVATSKA, SRBIJA, INDIJA, SAUDİJSKA ARABİJA, KUVAYT, LIBANON, CRNA GORA, BELGIJA, HOLANDIJA, LUKSEMBURG, FRANCUSKA, KİNA, KAZAKHISTAN, AZERBEJĐAN, GRČKA, JUŽNI KIPAR, IRAN, EGIPAT, BOSNA I HERCEGOVINA

COFFEMANIA

GLAVNO SJEDİŠTE

Coffamania ima 25 osoblja koji je svak na svom području stručnjak, radimo na području od 800 kvadratnih metara širokog ugodnog radnog okruga, poslovni razvoj, kreativna agencija u raznim profesijonalnim departmanima pružamo uslugu.

 

PROIZVOD BRENDA KAFE

Ciljem proizvodnje naj bolje kave osnovali smo našu pržionicu 2013 godine, u Kahvem ( Moja Kava ) Pržionica Kave, naj kvalitetnija zrna kafe nabavljamo zelene sa raznih djelova svjeta, pržimo kavu u mašinama naj novije tehnologije i posebnim tehnikama, mjesečno proizvodimo 14 tona kave. Kahvem ( Moja Kava) Pržionica, Evropski lider u potrošnji kave je Njemačka ona je osnovala Njemačka Gourtme Pržionica Ceha Deutsche Röstergilde, Coffemania je jedini član koji se nalazi van Njemačke. Za članstvo Deutsche Röstergilde su potrebni uslovi: Visoki kvalitet svježe kafe, jezgru nabavljati pravdeni način, prženje na spori konvecionalan način ( minimalno 12 minuta ), prženje na niskoj temperaturi ( maksimalno 240 stepeni ) , hladjenje sa zrakom, uvjek za posjetu otvorena pržionica.

SA ZLATNOM MEDALJOM

KAVA

 Coffemania je dobila zlatnu medalju za Mania Blend i Espresso Portugal Blend Kafe od Njemačke Gourtme Pržionica Ceha Deutsche Röstergilde na prvenstvu degustiranja kave 2015 godine.

Ukupno prženih 75 filter i 75 espresso jezgrih kave u istom krugi pod istimuslovima pripremljene i sljepom degustacijom probane " čistoća, miris, aroma,kiselina,harmonija i integritet" dobili su ocjenu na ovim uslovima. Coffemania je jedini brend koji je učestvao u ovim utrkama van Njemačke.

PROIZVODI COFFEMANIA

Kava

Kava koja je proizvedena od kvalitetne jezgre i posebne mješavine spremamo ukusne kave, koje služimo na posebne načine nalaze se u jelovniku Coffemania

Slatko

U jelovniku Coffemania se nalaze različita i ukusna slatka, koja apeliraju za svaki uzrast, torte, cheseecake, waffle i sladoled predstavljaju gostima za uvažavanje.

Ostali Napitci

Spremljene posebne mješavine kave, posebni čajevi i od sezonskog voća naše bariste spremaju posebne recepte i predstavljaju gostima,

Jelo

Doručak, ručak i večera izabrana jela, posebni recepti iz svjetskih kuhinja, naši majstori kuhari spremaju jela na poseban način, prezentiraju hranu na različit način.

Shop

Pružamo našim gostima, lokalne filter kave, french press, kao kid drink mogu doći na zgodan i brz pristup naših Coffemania proizvoda. U svim Coffemania filijalijama ima shop dio.

 

 

FILIJALIJE

Coffemania filijalije nalaze se na ulicama, Shopping Centrima i corner trgovine, dizajne uradimo po lokaciji i po potrebama krenemo sa odličnim konceptom pružati naše usluge.

COFFEMANIA

STANDARDI KVALITETE

Standarda Operacijonalna Procedura ( SOP)

Coffemania filijalijama, dobijate vodič za menedžmenta za filijalije u kojem imate odgovore , sadrži u sebi 237 pitanja sadrži ova standarno operacijonalna knjiga.

Coffemania Bar i Kuhinjski Vodič

Svi recepti od bara i kuhinje se nalaze u vodič knjigama, da ne bih bili povezani za vaš personal, svi uvjeti standardnog ukusa,odlična prezentacija,omogućava metodu bez gubitka

 

COFFEMANIA TRENING

I INSPEKCIJA

Coffemania je brend koji se stalno razvija i ažurira,naš stručni tim za podršku, od otvorenja filijalija na svakoj fazi bude uz vas. Zaštita prestiža marke i da bih vlasnik tvrtke bio na dobitku uvjek izvrašavamo naše inspekcije i dajemo treninge.

COFFEMANIA OTPREMNI SUSTAV

Coffemania, svojim filijalijama radi otpremu sa jedne tačke ima široku uslugu mreže, tako da mogu lakše predviditi probleme koji mogu ustupiti pri otpremi i odmah ukloniti.

JELOVNIKMANIA

Naš jelovnik mjenjamo po sezonama svakih šest mjeseci, Coffemania jelovnik se mjenjaju naše stručno kuhinjsko osbolje, fotografiramo pomći naj boljom opremom, na kraju naši dizajneri urede jelovnik. Tako da gosti Coffemania uvjek imaju jelovnik za svaku sezonu sa ukusnim i friškim jelima.

MAGAZINMANIA

Časopis od Coffemania koji se izdaje pod imenom Magazin Mania ima sadržaj, sportmania, kinomania, trendmania...itd nalazi se na drugoj strani jelovnika i pruža našim gostima ugodno iskustvo čitanja.

ARHITEKTNA EKIPA / PROCES

U svakoj filijaliji Coffemania,  da bih pružali našim gostima istu kvalitetu imamo formirane kvalitetne standarde,  SO Arhiktetura  je jedna od unutar  ekipa koji primjenjuje standarde,Naša ekipa koja je već ima mnogo godina iskustva, uradi svaki arhitektonski detalj koji će vama trebati tjekom procesa, sa naj kvalitetnijim materijalom dostupi vam na naj povoljniju cjenu.  Park aparata koji će se koristiti u objektu, pripremi se od naj kvalitetnijih aparata. Tako da naj ukusnija jela i pića se spreme tu i na savršen način serviraju gostima.

MARKETING / KREATIF

Gourme Reklama

Unutar ekipa Coffemania nalazi se kreativna reklamna agencija po imenom Reklam Gourme, specijalizirana na području gastronomije i samo na ovom području daje uslugu sa dizajn ekipom, reklame,promocije za vaš koporativni identitet pitanja tu je da za vašu potrebu uradi brza i kreativna rješenja,

Partneri za rješenja

Radimo sa lokalnim i internacijonalnim brendovimakoji su svi na svom području stručnjaci, tako da u svim filijalama možemo da imamo isti ukus i kvalitetu u našim prozvodima.

IMAM ŽELJU DA BUDEM COFFEMANIA

Proces za Filijalu

Naš investitor popuni formular koji se nalazi dole. Na sva pitanja koja vas zanimaju možete pronaći u SSS. Savjetnici za poslovni razvoj procjene rezultate, svi uvjeti ako budu po potrebi ulagača pozivamo na pre - intervju. Na pre-intervju se sastanu Coffemania svajetnici i investitor. Na kraju konzenusa se dogovor potpiše "ciljem da bude dugotrajni" Coffemania uđe u vaš život. Ekipa Coffemania procjeni opcije za otvaranje radnje zajedno s investitorima. Kada se dogovori tačna tačka ekipa So Arhitekture uradi pregled i nacrta projekte. Prije gradnje prezentira gotovo stanje i izgelda radnje. Arhitekti urade suradnje sa pragmatičnim timom izbace invecitijski proračun. Arhitekte i pragmatični tim sa zajednom suradnjom investatoru na predloženi datum filijalu "predaja ključa" i investitor krene uživati u krugu Coffemania.

 

Top